Vestpommern: Oderfloden, Swidwie og Karsiborska Kepa, Polen 8.-11. juni 2017

Pris: 
ca. kr. 4000 / depositum kr. 800 / eneværelsestillæg kr. 1000

Fotos: Peter Eriksen, Vicky Knudsen og Carl-Erik Mabeck

Tag med på denne spændende forlængede weekendtur til Vestpommern, hvor vest møder øst. Naturen er smuk og varieret med mange østlige fuglearter f.eks. Sort stork, Lille Rørvagtel, Lille Skrigeørn, Engsnarre, Hvidskægget Terne, Mellemflagspætte, Flodsanger, Vandsanger, Høgesanger, Lille Fluesnapper, Pirol og Karmindompap.

Vi starter tidligt torsdag morgen i København, kører i minibusser til Gedser, tager færgen til Rostock og kører til vores første stop, der er den tyske by Schwedt ved bredden af Oderfloden. Her bruger vi eftermiddag og aften til at udforske enge og vådområder langs den tyske del af Oderfloden, der er en del af nationalparken Unteres Odertal med mulighed for Rørdrum, Engsnarre, Plettet Rørvagtel, Hvid Stork, Sort Stork, moseterner, Blåhals, Savisanger, Flodsanger, Høgesanger samt odder og bæver.

Fredag krydser vi grænsen og kører over på den polske side af Oderfloden. Her besøger vi flere forskellige lokaliteter bl.a. Bielinek, Cedynia og Krajnik. Vi vil forsøge at finde Vandsanger, der har lille men vigende bestand i Vestpommern, Krajnik er et af de få steder, hvor der er en god chance for at se den. Derudover håber vi at se Høgesanger, Rødrygget Tornskade, Lille Fluesnapper, Mellemflagspætte, Sortspætte, Vendehals, Lærkefalk, Vandrefalk, Hedehøg og Lille Skrigeørn. Sidst på eftermiddagen kører vi til Stetin og slutter dagen med en aftentur ved Swidwie Nature Reserve, hvor der er mulighed for Rørdrum, Dværghejre, Plettet og Lille Rørvagtel, Fiskeørn, Havørn, Sortterne, Flodsanger og Savisanger.

Lørdag kører vi langs Stetin-lagunen til Swinoujscie. På vejen kigger vi efter ænder, gæs, lappedykkere, terner, vadefugle mm. og ender ved Østersøkysten, hvor vi ser efter måger og vadefugle. Eftermiddag og aften tilbringer vi i Karsiborska Kepa, en lokalitet hvor der er chance for Vandsanger, samt Hedehøg, Havørn, Høgesanger, Karmindompap, Drosselrørsanger, Pirol og meget mere.

Søndag krydser vi floden med færgen og vender næsen mod København gennem Tyskland med et par fuglestop undervejs.

Turen vil foregå i to minibusser, hvorfor der kun er plads til 14 deltagere. Turen pris vil være ca. 4000 kr, Ved bestilling af enkeltværelse vil der være et tillæg på 1000 kr. som opkræves sammen med restbeløbet.

Prisen omfatter transport i minibus, færger, overnatning i dobbeltværelse, morgenmad samt turrapport.

Tilmelding skal ske ved at indbetale depositum på 800 kr. pr. person via hjemmesiden.

Bookingstatus: 
Udsolgt