Spanien - rovfugletræk ved Gibraltarstrædet - sep 2021

Pris: 
kr. 12.400 / depositum 2.500 kr., enkeltværelse 3.100 – ved 14 deltagere
Tilmelding og betaling af depositum: klik her: 

Millioner af fugle samles hvert år i den sydlige del af Spanien for at hvile og søge føde, før de fortsætter rejsen mod syd til deres afrikanske overvintringsområder. Vi skal opleve det imponerende efterårstræk gennem det sydlige Spanien. Gibraltarstrædet mellem Tarifa og Gibraltar er om efteråret skueplads for et betydeligt træk af storke, rovfugle og småfugle, fordi der her er den korteste afstand mellem de to kontinenter (ca. 15 km på det smalleste sted) og de to klipper, Mount Abyla i Marokko og Rock of Gibraltar, er oplagte pejlemærker for trækfuglene.

DOF Travel gentager turene fra 2014 og 2016, hvor vi sidst besøgte Gibraltarstrædet. Vi skal bo uden for byen Tarifa og vores tur fører os til bl.a. strandengene ved Tarifa, søen Laguna de Tarelo og La Janda, men de mange obs-punkter mellem Zahara og Gibraltar har vores primære fokus. Gibraltarstrædet er det foretrukne sted for mange rovfugle, når de skal krydse vandet på deres vej sydpå, og det imponerende træk vil kunne ses overalt. Hvepsevåger er ofte dominerende i antal, men blandt de tusindvis af trækfugle gemmer sig også imponerende arter som Sort og Hvid stork, Ådselgrib, Slangeørn, Dværgørn, Blå glente og i de senere år enkelte Rüppells Grib. Men småfugle, vadere, måger og terner skal vi også på udkik efter.

Targetarter på turen er:

Hvidhovedet and, Marmorand, Kamblishøne, Eremitibis, Slangeørn, Dværgørn, Hvepsevåge, Fiskeørn, Sort glente, Hvid og Sort stork, Ådselgrib, Blå glente, Rüppell's grib, Ørnevåge, Audouins måge, Lille sejler, Hedehøg og Lille tårnfalk.

Dag 1. København – Málaga – Tarifa

Vi ser på træk undervejs.

 

Dag 2. Tarifa – Los Lances beach – Algeciras watchpoints

Efter morgenmaden er der tur til Los Lances strand, et af de bedste steder at se vadere på træk samt forskellige arter af måger og terner. Blandt en række mere almindelige arter ser vi efter sjældnere fugle, der regelmæssigt forekommer her, som Lesser Crested Tern (Bengalsk terne) og måske Pomeransfugl, som anvender denne lokalitet under deres efterårstræk. På vejen til Algeciras findes nogle af de bedste udsigtspunkter, hvor der ses tusindvis af fugle på aktivt træk bl.a. flokke af Hvepsevåger, Sorte glenter, Hvide og Sorte storke, Dværg- og Slangeørn og Ådselgrib som alle bruger den samme rute når de flyver sydpå.

 

Dag 3. Tarifa - Chipiona -  Bonanza Saltpans – Laguna de Tarelo

Vi begynder morgenen med et besøg på havnen i Chipiona  på udkig efter den sjældne Lille sejler og vil ellers bruge dagen på rastende vadere, måger og terner ved Bonanza Saltpans. Der er gode chancer for at se arter som Lille kobbersneppe, Småspove, Stenvender, Hvidklire og Rødben, mens Flamingo og Tyndnæbbet måge begge er til stede. Søen Laguna de Tarelo indeholder forskellige ænder bla. Marmorand og ofte også Hvidhovedet and.

 

Dag 4. Tarifa - Los Lances beach - rovfugletræk ved Cazalla - Barbate

Vadere på træk samt forskellige arter af måger og terner. Over havet er der chance for Kuhls- og Balearisk skråpe, terner og kjover. Efter vores frokost besøger vi en granskov ved Barbate og et nærliggende vådområde. Fiskeørn, Rovterne og forskellige vadefuglearter og måske endda den spændende Hellig ibis vil sandsynligvis blive fundet her…

 

Dag 5. Tarifa - La Janda

På dage med stærk blæst søger mange fugle tilflugt her, mens de venter på bedre vejr til at krydse over til Afrika. Blandt de mest hyppige arter vi kan møde er Hvid stork, Rørhøg, Fiskeørn, Skestork, Dværgterne, Sort ibis, Gul vipstjert, Spansk spurv, Purpurhejre, Tophejre, og muligvis Blå glente, Dværgørn og Spansk kejserørn, Kirkeugle og forskellige arter vadefugle.

 

Dag 6. Tarifa – Los Lances beach – Sierra de la Plata – Bolonia

Trækdag langs kysten, hvor vi kan også se Middelhavsstenpikker, Blådrossel, Rødrygget svale, Ådselgrib, Tårnfalk, Vandrefalk og Hvepsevåge.

 

Dag 7. Tarifa – Málaga – København

Flytiden tillader, at vi se på træk undervejs eller måske kikke lidt omkring Málaga lufthavn.

 

Turen vil foregå i minibusser, hvorfor der kun er plads til 14 deltagere. Turens pris er endnu ikke fastlagt, men vi forsøger at holde den omkring 12.400 kr. pr. person, afhængigt af flyprisen og deltagerantal. Ved ønske om enkeltværelse er der et tillæg på ca. 3.100 kr. pr. person.

Prisen omfatter fly, overnatning i dobbeltværelse, morgen- og aftensmad, lokal transport, turrapport samt for- og eftermøde. Rejsedatoer 19 til 25 september 2021.

Tilmelding skal ske ved at indbetale depositum kr. 2.500 pr. person på DOF Travels hjemmeside.

Husk at angive navn(e) præcis, som det står i dit pas samt e-mail adresse og telefonnummer.

Bookingstatus: 
Udsolgt, men få eller ingen på venteliste