Colorado, USA - april 2024 - Præriehøns, hjerper med mere

Pris: 
Forventet pris bliver ca. 29.300 kr. ved 14 deltagere, tillæg for enkeltværelse bliver ca. 5.600 kr. Prisen er afhængig af bl.a. dollarkurs og flypriser.
Tilmelding og betaling af depositum: klik her: 

Colorado er det bedste sted i USA til at finde alle arter af præriehøns og hjerper. Colorados varierede topografi, der spænder fra præriegræsarealer gennem højsletter til subalpine skove og alpin tundra, understøtter omkring 500 fuglearter. Colorados geografiske placering på tværs af kontinentalskellet giver en blanding af østlige, vestlige, nordlige og sydvestlige arter, der ikke findes andre steder.

Den smukke stat Colorado er berømt for sine hønsefugle. De syv meget eftertragtede arter, Dusky Grouse, Greater Sage-Grouse, Gunnison Sage-Grouse, Sharp-tailed Grouse, Lesser Prairie Chicken, Great Prairie Chicken og Fjeldrype kan ses på denne 10-dages tur med forholdsvis begrænset kørsel.

Colorado kombinerer et spektakulært landskab og en række levesteder med den største mangfoldighed af hjerpe- og præriehønearter, der findes i Nordamerika. Vores rejse tager os fra de østlige prærier, som er hjemsted for Greater og de truede Lesser Prairie Chickens, til de vestlige salviesletter, som huser en af de sidste tilbageværende bestande af den kritisk truede Gunnison Sage-Grouse og de lige så fantastiske, men mere talrige Greater Sage-Grouse. Ind imellem besøger vi forbjergene øst og vest for Rocky Mountains for at lede efter Greater Prairie-Chicken, Scaled and Gambel's Quails, Sharp-tailed og Dusky Grouse, og den introducerede Chukarhøne.

Vi begiver os også op i højderne over trægrænsen for at lede efter den vanskelige Fjeldrype, stadig i sin vinterdragt på denne tid af året. Ud over "hønsene" rummer prærierne Mountain Plover, Thick-billed og smukke Chestnut-collared Longspurs, mens bjergenes fod og højere oppe rummer en bred vifte af Rocky Mountain specialiteter. Fyrreskovene i mellemhøjde er hjemsted for så eftertragtede arter som Pinyon og Woodhouse's Scrub-Jays, Clark's Nutcracker, Lewis's Woodpecker, Williamson's Sapsucker, Juniper Mejse og American Dipper. Borealskove i højere højder understøtter Amerikansk Tretået Spætte, Steller's og Canada Jays, Mountain Chickadee og Pygmy Nuthatch. Foderautomater kan tiltrække et utroligt udvalg af vinterfinker med Gray-crowned, Black, og Brown-capped Rosy-Finches ofte i store blandede flokke, selv Evening og Pine Grosbeaks, Cassin’s Finches og Red Crossbills bidrager til mangfoldigheden.

Andre højdepunkter, som vi vil lede efter i salviehabitaterne, omfatter Sage Thrasher, Sagebrush og Brewer's Sparrows. I søer og reservoirer langs vejen kan vi se et bredt udvalg af vandfugle med omkring 20 mulige arter, inklusive Barrow's Goldeneye, og disse vandområder rummer også Clark's og Western Grebes. De åbne landskaber og bjergene er fremragende for rovfugle, og vi kan forvente at se et dusin arter.

Denne tur er også fantastisk for pattedyr med mulighed for to dusin arter, lige fra den massive elg til det lille jordegern, et godt supplement til det fineste fugleeventyr i Nordamerika. Fotografiske muligheder for fugle, dyreliv og landskaber er gode på denne tur.

Dag 1: København - Denver
Dag 2: Pueblo til Kansas Night: Oakley, Kansas
Dag 3: Lesser Prairie-Chicken-spil og Oakley til Wray
Dag 4: Greater Prairie-Chicken-spil og Wray til Silverthorne
Dag 5: White-tailed Ptarmigan og Silverthorne til Gunnison
Dag 6: Gunnison Sage-Grouse-spil og Crested Butte area
Dag 7: Colorado National Monument og Grand Junction til Craig
Dag 8: Sharp-tailed Grouse-spil og Craig til Walden
Dag 9: Greater Sage-Grouse-spil og Walden til Denver
Dag 10: Denver - København

Bemærk: Den nøjagtige rejseplan vil afhænge af spillepladsernes tilgængelighed og vejrforhold. Vi vil tilstræbe at besøge alle de lokaliteter, der er nævnt ovenfor, rækkefølgen kan variere. Spilleplads-besøg nødvendiggør tidlig start, så vi forventer at være i felten mellem 5 og 6 om morgenen de fleste dage.

Der forventes et højt aktivitetsniveau.

Forventet afrejse er i uge 15, 2024.

Bookingstatus: 
Stadig ledige pladser