Albanien 22. - 29. maj 2022

Pris: 
12.100 kr. / depositum 2.400 kr. / enkeltværelsestillæg 900 kr.
Tilmelding og betaling af depositum: klik her: 

DOF Travel kan nu tilbyde en 8 dage lang rundtur i Albanien, som udgør et af de sidste fuglemæssigt næsten uudforskede områder i Europa. Så her har vi ligefrem muligheden for at skrive fuglemæssig historie. Vi vil opleve den uberørte og storslåede albanske natur, der bl.a. rummer store søer, sumpe og udbredte bjergegne. Undervejs får vi mulighed for at opleve en god blanding af arter spændende lige fra de enorme Krøltoppede Pelikaner på nært hold, Dværgskarv, Hvidøjet And, Hjerpe, Stenhøne, ørne, gribbe og andre østlige rovfuglearter fx Slangeørn og Ørnevåge. Også Flamingo, braksvaler, Tyndnæbbet Måge, Mellemflagspætte, Gråspætte, Østlig Bjergløvsanger, Østlig Bleg Gulbug. Mestersanger, Klippespætmejse, Stendrossel og Hætteværling vil være blandt de eksotiske arter, som kan findes.

Rejsen finder sted 22. - 29. maj 2022, hvor der er optimal mulighed for at opleve de mange ynglefugle, og der stadig er trækgæster på vej mod nord, så der vil være god spredning på artslisten.

Vi indleder turen i hovedstaden Tirana og vil undervejs have overnatninger i Divjaka, Korce, Elbasan, Valbona og Dajti. Til forskel fra den første tur med en svensk gruppe er der indlagt tre overnatninger i Valbona, hvor vi vil tilbringe to dage med at hike i bjergene. Udover den næsten mytiske Stenhøne, vil bjergarter såsom Stendrossel, Klippeværling og Murløber være blandt målarterne for bjergturen. Bjergkæden er beliggende i cirka 800-1000 m højde, så den vil ikke være anstrengende i forhold til tynd luft.

Ved Prespa-søen, hvor Internationalt Udvalg under DOF i mange år har været med til at yde bidrag til beskyttelse og pleje af området, vil vi høre om arbejdet omkring Nationalparken og opleve en bådtur ud til Maligrad-øen og undervejs kunne nyde både Krøltoppet og Almindelig Pelikan.

På dag 7 vil vi opleve et af de mest fantastiske scenarier i Albanien, når vi tager færgen på Koman-søen, der ligger højt oppe i bjergene. Turen sammenlignes med de flotteste landskaber, som passeres af Hurtigruten langs Norges kyst.

Prisen omfatter fly København-Tirana retur, egen minibus, alle overnatninger på 3* hoteller, bådtur ud til pelikan-koloni, halvpension (dog med frokost første og sidste dag), for- og eftermøde og DOF Travel service. Endelig pris vil blive oplyst senere, og restbeløb vil blive opkrævet 4 måneder før turens start.
 
Vejr: Undervejs kan vi forvente ret skiftende vejr, da det både kan være varmt med op til 25-30 grader nede i lavlandet, mens der på ture oppe i bjergene kan være koldt med morgen- og nattemperaturer ned til frysepunktet. Man skal medbringe let, varmt tøj, som samtidigt kan holde eventuel kold vind ude.
 
Forplejning og aktivitetsniveau

Rejsen er med halvpension fra Tirana og rundt i landet. Dog vil der på dag 1 være indlagt en velkomstfrokost på en fiskerestaurant i Durres og en afsluttende frokost på dag 8. De øvrige dage står deltagerne selv for frokost, idet der erfaringsmæssigt er stor forskel på, hvor meget den enkelte ønsker at spise midt på dagen, hvad enten det blot er et stykke frugt eller om man er vant til et mere solidt smørrebrøds-/sandwichbord! Ved mid­dagene på vores hoteller er der inkluderet en drink.

Vi vil i løbet af dagen holde et rimeligt højt aktivitetsniveau, dog afbrudt af lidt længere stræk med transfer i bussen, men vi giver os god tid til at se på de fugle, som vi ikke er vant til at møde i Danmark. Endelig vil der også blive indlagt frokost- og kaffestop alle dage. Vandringerne i bjergene vil ikke være fysisk anstrengende, men man skal medbringe vandre­støvler eller andet fodtøj, som er egnet til at gå i sten, vand og måske rester af sne.

Der vil være gode muligheder for deltagerne til at dyrke natur-og fuglefotografering.

Tilmelding
Tilmelding til turen sker via hjemmesiden og samtidig indbetale et depositum på kr. 2.000. Se ovenfor.
Deltagerantallet er begrænset til 14 på grund af bådturen, overnatningssteder og busstørrelse.

Forsikring
Er ikke med i prisen. Inden du rejser til udlandet skal du altid undersøge, om du er dækket forsikringsmæssigt. En rejseforsikring for hjemtransport, eventuelt sygeledsagelse/tilkaldelse og hjemkaldelse anbe­fales på det kraftigste, da det er dyrt at komme på privathospital i udlandet og blive transpor­teret hjem, hvis dette skulle blive nødvendigt.

Afbestillingsregler
Se reglerne her på hjemmesiden eller ring til Tirsdagsvagten. 

For- og eftermøde
Der vil blive afholdt både for- og eftermøde.

Vaccinationer
Rejse til Albanien kræver ingen særlige vaccinationer.

Leder og guide
Dansk rejseleder: Morten Møller Hansen. Telefon 24 24 38 17, e-mail: mmhansen@privat.dk Derudover har vi en guide med fra AOS: Taulant Bino.

Lokalguide: Meget få fuglekiggere har stiftet bekendtskab med Albanien og der er derfor stort set ingen turrapporter fra landet. Vi vil på hele rejsen have bistand af en lokal guide fra den albanske ornitologiske forening AOS.

Teknisk arrangør 
Turen er arrangeret i samarbejde med Paparisto Tours & Travel baseret i Tirana.

Bookingstatus: 
Stadig ledige pladser