Beretning fra aftentur på Christianshavns Vold i København.

Den 15. januar 2023, kl. 15.00-17.00 var 10 deltagere med på vores aftentur på Christianshavns Vold i København.

Nederst i den annoncerede turbeskrivelse stod:
“Sidst på turen satser jeg på at vi skal opleve et af den danske naturs helt store skuespil, når i hundredevis af kragefugle og ringduer kommer flyvende til, fra alle verdenshjørner, for at overnatte i de høje træer på begge sider af volden, samt i træerne på Christiania og på Kaninøen”
Og alle fik hvad der blev lovet !

Men grundet stormen så vi ingen husskader eller ringduer gå til ro i træerne. Til gengæld elsker alliker og krager stærk blæst, og vi fik dem i tusindvis. Jeg har aldrig nogen sinde selv set så mange gå til ro i træerne på volden; det var en overvældende flot oplevelse. Allikerne kom ind i store flokke fra syd og vest, og gråkragerne kom ind dels sammen med allikerne og dels i egne mindre flokke fra alle retninger.
For alle turdeltagere var det en oplevelse, de aldrig havde prøvet før, og en af dem sagde, at det lignede store bisværme. Alle var glade og overvældede.
Under stor snak og mange overflyvninger gik de fleste fugle til ro i træerne på Kaninøen, der efterhånden i det nedsatte lys lignede frugter på de bladløse træer.
Lige før det blev helt mørkt, blev alt stille, som om man havde trykket på en kontakt!
Mens det stadig var mørkt, kunne vi se mange fiskehejrer og skarver, der også overnattede på Kaninøen, siddende på jorden tæt på vandkanten og trykket ind i buskene, i læ for vinden.
Alle fugle er indtastet i dofbasen.dk

Turleder: Troels M. Krogh