Rapport fra Indiens-turen: 17 dage januar-februar 2020

Rapport fra Indiens-turen: 17 dage januar-februar 2020   (Se den store rapport  på 145 sider incl. samlet arts-checkliste under 'RAPPORTER - Asien - Indien' eller her )

DOF Travels tur til NW-Indien nåede lige at blive afviklet inden corona-pandemien stoppede næsten alle fly- og ferierejser.

Vi besøgte 5 delstater i det nordvestlige Indien: Haryana, Rajastan, Uttar Pradesh, Madhya Pradesh og Uttrakhan. Indien er et kæmpe land, og det var således kun et lille udsnit, vi kunne nå på de 17 dage, som turen varede.

Vejret på turen var generelt godt, selvom nætterne var på den kølige side. Tåge i morgentimerne er ikke usædvanlig på denne årstid. Ved foden af Himalaya, nærmere bestemt ved byen Nainital, fik vi en dag med nedbør i form af regn, slud, hagl og sne, hvilket begrænsede vores muligheder under opholdet ved foden af Himalaya.

Aktivitetsniveauet var også højt, både i felten og under de lange transportdage, det være sig med fly, bus, tog, landcruisere og jeeps. Vi kørte kun i bus de første par dage under transporten Delhi – Ranthambore. Herudover foretoges vejtransporten og kørslen i nationalparkerne i landcruisere og jeeps, hvorfor der var nogen forskel på de fuglearter vi hver især fik set.

Til Ritish Siri og Avisfera skal der lyde en stor tak for turen, herunder den velforberedte planlægning og afvikling. Turen blev gennemført med en stor energi og et fantastisk engagement. En Indienstur med Avisfera er godt givet ud. Erfaringen med naturture i Avisfera er stor, og de arrangerer skræddersyede fugle- og pattedyr-rejser. De har også stor erfaring med afvikling af sneleopard-ekspeditioner i Himalaya. Tjek deres hjemmeside her: http://avisfera.com/

På turen registrerede vi i alt 359 fuglearter og 11 iagttagelser af 9 Bengalske Tigre, 2 voksne hun-tigre og 5 unger på 13-15 måneder. Alle tigerobservationer var i Ranthambore NP og Corbett NP. Det blev endda til tiger-jagt på første række for 2 af deltagerne.

Mvh