Resume fra DOF Travel Pelagic Heaven tur .....

DOF Travels første krydstogt fra Chile syd om Kap Horn via Falklandsøerne til Montevideo og Buenos Aires var en fuglemæssig succes.
Udover det 14-dages krydstogt, havde vi nogle dage før og efter til at studere fugle i Chile og Argentina, så turen i alt var på 3 uger.

Turens hovedformål var at se på havfugle, såvel i Stille- som Atlanterhavet. Og vi blev ikke skuffede. Det blev i alt til 29 arter havfugle (albatrosser, petreller, prioner, skråper og alkestormfugle). Og når der ikke lige var havfugle på programmet, så kunne en dag i Atlanterhavet med næsten vindstille bruges til at se på hvaler. Det blev her til hele 35 sydlige rethvaler, 8 spækhuggere, 4 finhvaler og ca. 40 ubestemte hvaler.

Under krydstogtet havde vi i alt 7 landgange, som alle var meget vellykkede. Vi besøgte Puerto Montt og Punta Arenas i Chile, Ushuaia og Puerto Madryn i Argentina, Falklandsøerne, Montevideo i Uruguay samt en dag tur til Costanera Sur, mens vi lå for anker i Buenos Aires.

Af fuglemæssige højdepunkter kan nævnes: 2 bronzevingede ænder, 3 pingvinkolonier samlet på et sted på Falklandsøerne (konge-, brille og humboldt), 6 arter albatrosser med bl.a. 7 vandre- og 55 kongealbatrosser), juan fernandez- og grårygget petrel, 3 arter alkestormfugle: peru-, magellan- (over 200) og almindelig alkestormfugl, pinchoya storm-petrel (arten er først opdaget i 2009), ynglekoloni for perusule og -pelikan, peruskarv, 38 andeskondorer, 2 gråløbere, 3 diadembrokfugle (1 par med unge), 1 canadisk kobbersneppe, 1000 thorshøns på havet i Stillehavet, 2 atacamamåger, hvidkronet-, azteker-, og kongeterne, amerikansk saksnæb, araucanadue, patagonsk spurveugle, ildkronekolibri, 7 arter spætter bl.a. hvid-, hjerteplettet guld- og 1 par af magellanspætte, langnæbsparakit, seglnæbbet og hvidstrubet trækryber, båndhalet- og krumnæbbet rørkryber, chilecinclodes, trådhale, brun cacholote, straneck’s tyrannulet, hvid monchita, bruntoppet skovtyran, chilebladskærer, rustsavvinge, falklandsgærdesmutte, diademtanager, patagonsk andesfinke, pampasfinke, rødhovedet stærling, brungul sumpstær, kordillersisken.

Turen blev desværre påvirket at en udbredt virus, som smittede næsten alle deltagerne. Nogle deltagere slap lettere over sygdommen, men flere var uheldigvis hårdere ramt, og kunne derfor ikke gennemføre alle landgange og/eller havobs på dækket.

Peter Lafrenz