Kenya tre uger oktober 2022

Turleder: 
Pris: 
Pris ca. 50.000 kr / depositum 9.500 kr / enkeltværelse 7.500 kr.
Tilmelding og betaling af depositum: klik her: 

Kenya i Østafrika er med rette berømt for sin mangeartede natur og enestående dyre-og fugleliv. DOF Travels kommende rejse til Kenya vil derfor ikke være en traditionel fuglerejse, men en helstøbt naturoplevelse, hvor vi vil have fokus på både fugle og pattedyr og den unikke afrikanske natur.

Vi har sammensat et program, hvor vi kan opleve vores egen udgave af ”drømme-Afrika” med fokus på de mange forskellige naturtyper, der findes i Kenya.

Vi vil starte vores rundrejse i Masai Mara i det sydvestlige Kenya. I begyndelse af oktober vil gnuerne stadig være på vandring, og vi kan derfor glæde os over at møde utallige gnuflokke, da Masai Maras sletter sammen med det tilgrænsende Serengeti på den anden side af grænsen til Tanzania huser den største koncentration af vilde pattedyr på Jorden. Her er også mange fugle, bl.a. mange forskellige rovfugle, trapper, vævere og andre græslandsarter.

Vi vil fortsætte rundturen i det vestlige Kenya, hvor vi vil besøge de kendte fuglesøer, Lake Naivasha, hvor vi skal ud på en lille bådtur, samt Lake Nakuru, der er berømt for sine mange flamingoer og næsehorn. Vi vil naturligvis også besøge det nærliggende højland i Aberdare Nationalpark, hvor vi kan opleve bjergregnskov og særegne højlandsmoser med flere endemiske fuglearter. 

Derpå fortsætter vi til Kakamega regnskoven i det vestlige Kenya. Kakamega er den østligste udløber af Congo-regnskovene og derfor kan man her se en lang række arter, som man ellers skal rejse til Uganda og Congo for at opleve. 

Fra Kakamega drager vi videre til den lille perle, Saiwa Swamp, hvor vi har mulighed for flere vestlige fuglearter, bl.a. den meget smukke Ross Turaco samt den sjældne Sitatunga antilope. 

Vi fortsætter mod nord og kommer snart til Lake Baringo, hvor naturen skifter fuldstændig karakter. De frodige skove og marker synes at fordampe for den bagende afrikanske sol. Nu er her tørt og varmt. Ved søen kan ses fotogene flodørne og isfugle, mens det tørre land omkring søen domineres af arter, der er tilpasset tør savanne og halvørken. 

Fra Baringo drager vi videre til det centrale kenyanske højland omkring Mount Kenya, hvor naturen igen ændres dramatisk. Her er frodigt og mange landbrug, men også store beskyttede skove, hvor vi kan opleve et væld af spændende fugle.

Vi fortsætter herfra til Amboseli Nationalpark ved foden af Kilimanjaro. Nationalparken er mest kendt for sin gode bestand af elefanter og den eneståede udsigt til Afrikas højeste bjerg, men de mange vådområder kan i perioder med regn også huse mange fugle. Herfra drager vi videre til Tsavo, der med sine 23.000 kvadratkilometer er den største nationalpark i Kenya. Her vil vi både besøge Tsavo West og Tsavo East. 

I Tsavo kan vi opleve en helt anden savanne end i Masai Mara. Her er mange flere træer, dyreflokkene er ikke så store, men artsudvalget hos både fugle og pattedyr er om muligt endnu mere spændende. Udover et væld af lokale fuglearter, der ikke ses i det vestlige Kenya, kan der om efteråret også være mange trækgæster fra Europa og Asien.

Herfra kører vi tilbage til Nairobi, hvor vi afslutter vores rejse i Nairobi Nationalpark, der ligger klods op ad storbyen. Efter et effektfuldt punktum flyver vi derpå mætte af oplevelser tilbage til Danmark.

DOF Travels turleder er Søren Skov, der flere gange har rejst i Østafrika. Derudover vil vi have en kyndig fugleguide fra det lokale Cisticola Tours.

Bookingstatus: 
Stadig ledige pladser