Bus- og sejltur til Hallands Väderö inkl. alkefugle- og sælsafari torsdag den 26. maj 2022

Afgang fra Sjælør Station kl. 6.45. 

Vi kører til Sverige via Øresundsbroen, så vi kan være i Torekov ved 9-tiden. Vi forventer at være tilbage på Sjælør Station ved 19-tiden.

Ud for Hallandsåsen ligger Kattegats sydligste klippeø, Hallands Väderö. Det er en sand perle af et naturreservat med urskov og skærgårdskyst med mulighed for at opleve de spættede sæler.

Vi starter med en times ekstra sejltur, nemlig en sæl- og alkefuglesafari fra Torekov til Vinga Skärr. Her kommer vi tæt på alkeklippen, hvor både alke, lomvier og tejster yngler. Endvidere kan vi se ynglende bramgæs, måger, terner og skarver. På turen i 2018 sås enkelte topskarver, som er begyndt at yngle på klipperne. Ligeledes forventer vi at se de spættede sæler, som hviler sig på skærene. Der er gode muligheder for at fotografere.

Efter sæl- og alkefuglesafarien bliver vi sat af på Sandhamn på Hallands Väderö ved 10.30-tiden.

På selve Hallands Väderö går vi gennem urskoven, hvor der yngler huldue, karmindompap, gråsisken, fluesnappere og mange sangere. På klipperne langs stranden yngler bl.a. sildemåge og skærpiber. Kl. 16 sejler vi tilbage til Torekov og kører hjem. Solide sko eller vandrestøvler anbefales. Tag vandrestavene med, hvis I bruger sådanne.

 

Bookingstatus: 
Udsolgt